Här kan ni läsa minnesanteckningar från mötet. Under mötet planerades bland annat Världsbokdagen den 23 april. Håll utkik efter tävlingar, boktips och andra godbitar under den dagen! Tack alla som kom på Biblioteksgruppens möte i torsdags! Minnesa

Läs mer

BIBLIOTEKSGRUPPENS MÖTE!

Här kan ni läsa minnesanteckningar från mötet.

Under mötet planerades bland annat Världsbokdagen den 23 april. Håll utkik efter tävlingar, boktips och andra godbitar under den dagen!

Tack alla som kom på Biblioteksgruppens möte i torsdags!

Minnesanteckningar från Biblioteksgruppens möte den 22 mars 2018
Närvarande: Ali Sajjad Yousofi, Ezzatullah Khalili, Rana Jamos , Bakhmonir Afghan, Morteza Khavari, Anton Norén, Mohammad Mohammadi, Ayatollah Nazari, Rawda Burhan, Anette Lindblom.

Minnesanteckningar från föregående möte.

Vi tittade igenom vad vi hade bestämt och pratat om under mötet i oktober.
Anette informerade bl a om att riktiga hörlurar ska införskaffas för utlån i bibliotekslokalen.

Skyltar som visar var hyllorna Lyrik, Musik och Geografi finns har inte kommit upp än men det ska komma inom kort.

Tips på länkar för gratis ljudböcker önskades under förra mötet. Anette har försökt göra en inventering av vad som finns och kan konstatera att de flesta appar till slut kostar pengar. Genom Helgebiblioteket går det att på sitt lånekort låna E-ljudböcker. Det finns också en app till den som heter Biblio. Anette ska testa den lite mer och sedan lägga ut information på hemsidan.

Utvärdering av tävlingar och aktiviteter under hösten.

Tävlingen “Bästa bokbild” var en uppskattad tävling av gruppen. Några i gruppen tyckte den var svår. Det var svårt att veta hur man skulle koppla bilden till boken. De tyckte också att det var lite tid. Vi kom fram till att eventuellt köra samma tävling nästa läsår. Då har många kanske fått tips från årets tävling hur man kan koppla bok + bild. Då bör vi också ha längre tid för deltagare att skicka in bidrag.
Jultävlingen som bestod i att skriva rim till böcker eller gissa från befintliga rim vilken bok det är tyckte många i Biblioteksgruppen var svårt, speciellt om man inte har svenska som modersmål. Vi får se om vi kan ändra tävlingen eller ha någon helt ny nästa läsår vid juletid.

Julkalendern var uppskattad! Om vi kör den kalendern igen ska vi vara tydligare med att informera om var eleverna som dras i kalendern och vinner böcker publiceras.

Någon i Biblioteksgruppen tyckte priserna kunde höjas. :) Anette informerade vilken budget som finns till olika arrangemang och att det ibland prioriteras att fler kan vinna och få pris.

Ordningsregler i biblioteket

Vi diskuterade vilka ordningsregler som finns och att vi alla måste hjälpas åt att hålla ordning. Anette knäpper kort på hur det ibland kan se ut i biblioteket; kvarglömt porslin, omkullvälta stolar, tuggummi på stolar och bord, snus utanför sopkorgarna m.m. I nuläget har det varit lugnt ett tag igen men vi bestämde att Anette lägger ut dessa bilder på EduLife om oordningen tilltar igen.

Aktiviteter under vårterminen.

Anette informerade om att det kommer två dagar under vårterminen som bör uppmärksammas. Den ena är Världsbokdagen den 23 april och den andra är Stora Bokbytardagen den 16 maj.

Biblioteksgruppen kom med många förslag på vilka aktiviteter vi kan ha under dessa dagar eller andra dagar innan sommaren.
Förslag:
Ordspråk på olika språk
Personer beskrivs utifrån bilder och/eller text
Frågesport/tipsrunda - Frågor kring litteratur. Alla klasser bidrar med en fråga.
Skolan skriver en gemensam berättelse utifrån en gemensam början.

De som var på mötet vill fundera och eventuellt komma med fler förslag under vecka 13.

Anette gör utifrån ovanstående tips ett förslag på aktiviteter för vårterminen.
Behov i biblioteket.

Manga efterlyses i biblioteket. Anette får förslag på titlar att köpa in.

Ny hemsida.

Inom kort kommer Voxnadalens gymnasium få ny hemsida och genom den får också biblioteket ny design och nya möjligheter att marknadsföra sin sida.

Övriga frågor.

Inga övriga frågor.

Tack alla för visat intresse!
Vid pennan
Anette Lindblom!