Det är snart dags för val i Sverige och här på Voxgym förbereder vi oss genom ett antal olika aktiviteter för att våra elever ska lära sig mer och för att våra förstagångsväljare ska känna sig trygga i sitt val. Under de senaste två veckorna har vi haft b

Läs mer

Val dax

Det är snart dags för val i Sverige och här på Voxgym förbereder vi oss genom ett antal olika aktiviteter för att våra elever ska lära sig mer och för att våra förstagångsväljare ska känna sig trygga i sitt val.
Under de senaste två veckorna har vi haft besök av representanter från Socialdemokraterna, Moderaterna, Centerpartiet och Kristdemokraterna som mött våra elever i Arenan för att diskutera frågor som är viktiga för dem. Naturligtvis behandlas valet under vissa lektioner också.
Vi har haft skolval också som arrangerades av samhällslärare Gustav och SA16. Spännande att se hur resultatet blir!
Igår anordnades en politikerdebatt här på skolan där alla partier var inbjudna att samtala utifrån kortfilmer som Voxgym-elever gjort tillsammans med lärare Ida Uddas och som tog upp olika för dem viktiga frågor som sedan politikerna fick ge sin syn på under ledning av projektledare Henrik Harrysson från Region Gävleborg. Socialdemokraterna, Centerpartiet och Moderaterna fanns på plats och samtalade med våra årskurs 3 elever. En intressant debatt där många kluriga frågor kom fram!