INDUSTRITEKNISKA PROGRAMMET

Kombinera teori med praktiskt arbete


Nyfiken på modern industri- och produktionsteknik? Gillar du att kombinera teori med praktiskt arbete?

Ja, då är Industritekniska programmet en utbildning för dig! Här får du lära dig att hantera verktyg och industriella utrustningar, svetstekniker samt att bearbeta material. Du lär dig att rita, både manuellt och i CAD, designa, konstruera och utveckla produkter från idé till färdig produkt.

Välj din inriktning

Inför år 1 väljer du den inriktning som intresserar dig mest. Programmet är en del av Teknikcollege Hälsingland vilket innebär att utbildningen bedrivs i nära samarbete med lokala företag inom modern tillverkningsindustri. Detta ger god verklighetsförankring och gör dig väl förberedd inför kommande yrkesliv.

Vi är Voxgym

Vill du veta mer om Industritekniska programmet på Voxgym så titta gärna på programpresentationen nedan som visar mer om vilka ämnen du läser, vilka programmålen är, APL och hur du kan gå vidare efter gymnasietiden.

Läs mer

Mer information om Industritekniska programmet hittar du på Skolverkets hemsida.

Våra 2 inriktningar

Produkt- & maskinteknik

Lär dig att hantera verktyg och industriell utrustning. Hos oss arbetar du bland annat med CAD/CAM-teknik. Efter avslutad gymnasieutbildning är du förberedd att gå direkt ut i arbete i yrken som maskinoperatör eller CNC-operatör inom trä eller metall.

Svetsteknik 

Få kompetens inom svets- och plåtbearbetning. Du lär dig att använda bearbetningsmaskiner och datorstyrda maskiner. Du får även lära dig olika sammanfogningstekniker samt de vanligaste svetsmetoderna.
Efter avslutad utbildning kommer du att kunna arbeta inom tex. byggnad, reparation och tillverkning.

-Industritekniska programmet passade mig för jag ville gå ett praktiskt program där man får bra jobb efter gymnasiet. Att åka runt och göra svetsjobb är nog häftigt och roligt. Fast egentligen är mitt drömyrke att köra lastbil, vi får se om det kanske blir det i framtiden!

I skolan tycker jag om att läsa och rita ritningar. Vi har svenska, matte, engelska och idrott också men vi är mest i verkstaden.. Min klass är bra och alla är schysta och vi har roligt tillsammans. Skolan känns fräsch och våra lärare är bra. Voxgym är nära och bra också!

                                                                                                                 Alice Vest, IN22