INDUSTRITEKNISKA PROGRAMMET

INDUSTRITEKNISKA PROGRAMMET

Kombinera teori med praktiskt arbeteNyfiken på modern industri- och produktionsteknik? Gillar du att kombinera teori med praktiskt arbete?

Ja, då är Industritekniska programmet en utbildning för dig! Här får du lära dig att hantera verktyg och industriella utrustningar, svetstekniker samt att bearbeta material. Du lär dig att rita, både manuellt och i CAD, designa, konstruera och utveckla produkter från idé till färdig produkt.

Välj din inriktning

År 2 väljer du den inriktning som intresserar dig mest. Programmet är en del av Teknikcollege Hälsingland vilket innebär att utbildningen bedrivs i nära samarbete med lokala företag inom modern tillverkningsindustri. Detta ger god verklighetsförankring och gör dig väl förberedd inför kommande yrkesliv.

Vi är Voxgym

Vill du veta mer om Industritekniska programmet på Voxgym så titta gärna på programpresentationen nedan som visar mer om vilka ämnen du läser, vilka programmålen är, APL och hur du kan gå vidare efter gymnasietiden.

Läs mer

Mer information om Industritekniska programmet hittar du på Skolverkets hemsida.

Våra 2 inriktningar

Produkt- & maskinteknik

Lär dig att hantera verktyg och industriell utrustning. Hos oss arbetar du bland annat med CAD/CAM-teknik. Efter avslutad gymnasieutbildning är du förberedd att gå direkt ut i arbete i yrken som maskinoperatör eller CNC-operatör inom trä eller metall.

Svetsteknik 

Få kompetens inom svets- och plåtbearbetning. Du lär dig att använda bearbetningsmaskiner och datorstyrda maskiner. Du får även lära dig olika sammanfogningstekniker samt de vanligaste svetsmetoderna.
Efter avslutad utbildning kommer du att kunna arbeta inom tex. byggnad, reparation och tillverkning.

-Jag var nyfiken på Industriprogrammet men funderade på om det verkligen var något för mig men sedan tänkte jag att jag chansar! Jag är ju intresserad av industriarbeten och svetsning. Att välja Industriprogrammet är det bästa val som jag har gjort för jag har aldrig trivts så bra i skolan som jag gör nu! Jag har varit skoltrött tidigare men sedan jag började på Voxgym så har jag fått ett nytt driv och nu drömmer jag om att starta eget företag.
Jag rekommenderar verkligen Voxgym och Industritekniska programmet för lärarna är helt fantastiska, man får bra hjälp när man behöver det och lokalerna är suuuperbra, det är lugnt och skönt. I år är vi tre tjejer som börjat på Industritekniska programmet och många tror att det är jobbigt och farligt att gå med nästan bara killar men det är väldigt bra och lättsamt.
    Elvira Frykman Persson, IN19