NATURVETENSKAPSPROGRAMMET

En bred utbildning som ger dig behörighet till de flesta högskoleutbildningar


Gillar du att arbeta laborativt med modern utrustning i trevlig miljö? Låter det intressant att fördjupa sig i ny och spännande naturvetenskaplig forskning?

Då är naturvetenskapsprogrammet ett bra alternativ för dig! Det är ett högskoleförberedande program med väldigt många möjligheter. Hur du än väljer står många dörrar öppna för framtiden. I undervisningen fördjupar vi oss i de naturvetenskapliga ämnena. Genom laborationer undersöker vi hur naturen fungerar och hur vi nyttjar detta i samhället bland annat för en hållbar utveckling.

Vi är Voxgym

Vill du veta mer om Naturvetenskapsprogrammet på Voxgym så titta gärna på programpresentationen nedan som visar mer om vilka ämnen du läser, vilka programmålen är och hur du kan gå vidare efter gymnasietiden.

Läs mer

Mer information om Naturvetenskapsprogrammen hittar du på Skolverkets hemsida.

Vår inriktning

Naturvetenskap
Här får du fördjupande kunskaper inom ämnena biologi, fysik, kemi och matematik. Du får också lära dig om genteknik och hur kroppen reagerar i samband med tuff fysisk träning. Du får observera, planera och göra experiment samt tolka, kritisera och arbeta utifrån en naturvetenskaplig synvinkel

-Jag siktar på att bli någon sorts ingenjör för jag vill vara med och utveckla framtidens teknik och samhälle till det bättre! Då passade Naturvetenskapliga programmet mig bäst för det ger mig möjlighet att söka till många olika utbildningar efter studenten. Jag gillar också matematik och naturämnena. Min klass är lugn och det ger en skön studiero!

Voxgym är en bra skola som ligger nära där jag bor, det är bra lokaler och lärarna här är kunniga och hjälper alltid till om det behövs. Jag rekommenderar Naturvetenskapsprogrammet på Voxgym!

                          Anton Långmo, NA22