NaturvetenskapsProgrammet

NATURVETENSKAPSPROGRAMMET

En bred utbildning som ger dig behörighet till de flesta högskoleutbildningar


Gillar du att arbeta laborativt med modern utrustning i trevlig miljö? Låter det intressant att fördjupa sig i ny och spännande naturvetenskaplig forskning?

Då är naturvetenskapsprogrammet ett bra alternativ för dig! Det är ett högskoleförberedande program med väldigt många möjligheter. Hur du än väljer står många dörrar öppna för framtiden. I undervisningen fördjupar vi oss i de naturvetenskapliga ämnena. Genom laborationer undersöker vi hur naturen fungerar och hur vi nyttjar detta i samhället bland annat för en hållbar utveckling.

Vi är Voxgym

Vill du veta mer om Naturvetenskapsprogrammet på Voxgym så titta gärna på programpresentationen nedan som visar mer om vilka ämnen du läser, vilka programmålen är och hur du kan gå vidare efter gymnasietiden.

Läs mer

Mer information om Naturvetenskapsprogrammen hittar du på Skolverkets hemsida.

Vår inriktning

Naturvetenskap
Här får du fördjupande kunskaper inom ämnena biologi, fysik, kemi och matematik. Du får också lära dig om genteknik och hur kroppen reagerar i samband med tuff fysisk träning. Du får observera, planera och göra experiment samt tolka, kritisera och arbeta utifrån en naturvetenskaplig synvinkel

-Det var främst nyfikenheten inom de s.k NO-ämnena som gjorde att jag valde Naturvetenskapsprogrammet och jag trivs som fisken i vattnet. Det roligaste är olika laborationer, som när vi tittade på våra celler i mikroskop tex.
Efter gymnasiet är jag väldigt sugen att fortsätta inom naturvetenskapsområdet men riktigt vad vet jag inte än. Jag hoppas på fortsatta mattestudier för det gillar jag allra mest.
Att Voxgym ligger nära hemma och är en bra och fin skola gjorde det till ett självklart val för mig!

Tilde-Lu Storm, NA19