LIU - lokal idrottsutbildning

Hos oss har du möjlighet att kombinera din gymnasieutbildning med idrott. LIU – Lokal idrottutbildning ger dig möjligheten att göra en idrottssatsning inom en sport som du brinner extra för.

Välj din favoritidrott

Ta chansen att utvecklas inom din sport oavsett vilken nivå du vill uppnå. Vi rekommenderar att du utövar din sport i en förening.
Voxgym erbjuder LIU under dagtid i sporterna handboll, fotboll och bandy. Övriga idrotter utövas endast som specialidrott på egen hand inom ramen för din förening. Den träningen sker på kvällstid och ska vara kopplad till en tränare och förening där idrotten kan utövas och bedömas så du får betyg i din idrott.

Träning är inte bara roligt, det gör gott för hälsan,
själen och din prestation i skolan!

Så mycket tränar du

Av totalt 2500 gymnasiepoäng, ägnar du 200 poäng åt din favoritidrott. Det innebär ca två pass per vecka under schemalagd skoltid om du utövar handboll eller fotboll.

Träningen ses som en mer individuell träning där du får möjlighet att utveckla det som just du behöver förbättra och träna extra på. Träningen ska även ge dig en bred förståelse och kunskap om den valda sporten.

LIU Certifiering, fotboll

Voxgym är, som första skola i Hälsingland, certifierade från Svenska fotbollsförbundet att vi uppfyller de nya skärpta kraven på LIU (Lokal IdrottsUtbildning) inom Fotboll. Avsikten med intyget är att säkra kvaliteten på de gymnasieskolor som erbjuder fotbollsprofil (LIU). Bra jobbat fotbollsgym och Fredrik ”Mudde” Carlsson, undervisande lärare.

Goda träningsförutsättningar

I kommunen finns det goda träningsförutsättningar med tillgång till bandyhall, sporthall, ridhus, tennisplan, badhall, golfbana och konstgräsplan. Träningsförutsättningarna och mängden träning ökar chansen för dig att nå
en högre nivå inom idrotten.

Inom idrottutbildningen får du dessutom träna ditt ledarskap, ansvar, engagemang, målmedvetenhet,
samarbetsförmåga och din social kompetens.