Bandygymnasium

Välkommen till bandygymnasiet, en del av bandyakademin i Edsbyn! Den här utbildningen ger
dig unika förutsättningar att utvecklas som elitspelare inom en av Sveriges roligaste sporter – bandy!

Ansökningsperioden till vårt bandygymnasium med start i  augusti 2023 är stängd!

Sista ansökningsdag till vårt bandygymnasium med start lå 23/24, idrottsdelen, var 1 december 2022. Vi tackar alla er som sökt och vi har nu gått vidare i antagningsprocessen.

Har du frågor kring bandygymnasiet går det bra att maila skolan eller biträdande rektor och ansvarig för bandygym, Catharina Wigzell.

OM UTBILDNINGEN

Träna tillsammans med erfarna

tränare

Tillsammans med duktiga tränare med gedigen erfarenhet inom sporten får du uppleva tre år av professionell utbildning på elitnivå. Praktisk träning kombineras med teori och ordinarie skolämnen under hela din skolgång.

  • Bandyn utgör en femtedel av hela din gymnasieutbildning om du är antagen på Nationell Idrottsutbildning (NIU).
  • Träningen utförs i Svenska Fönster Arena med gångavstånd till skolan.
  • Tränarna heter Peter Olsson, Magnus ”Kuben” Olsson (också tränare för A-laget i år) samt Daniel Liw.


Så mycket tränar du


Tre gånger i veckan på dagtid och då förekommer även teoripass. Mycket tid avsätts för just bandy men skolan tar ett stort ansvar för att hjälpa dig att genomföra de andra ämnena på bästa sätt.

DET SENASTE...

Följ oss på Instagram @edsbynsbandygymnasium


Ansökan och uttagningar på plats i Edsbyn

Alla är välkomna att söka! Du söker till vår bandyakademi där vår nationella idrottsutbildning (NIU) ingår. Elever från hela Norden kommer till Edsbyn under två dagar och visar sina kunskaper samt sina förutsättningar till att utvecklas till en duktig elitspelare. Stor vikt läggs även på vilken inställning du har till att vilja utvecklas inom sporten.


Bandyakademi

Voxgym är den första skolan i Sverige som har en så kallad bandyakademi. Bandyakademi innebär att man stärker relationen mellan dina studier och bandyutbildningen. Fokus för bandyakademin ligger på dig som elev och din individuella utveckling inom bandy. Du kommer dessutom att få lära dig om träningslära, ledarskap och kost. Vi lägger också stor vikt vid att fördjupa dina värden och normer. 

Boende under gymnasietiden

Skolan anordnar boende till alla elever på bandygymnasiet, på gångavstånd till både skolan och bandyarenan. Du är garanterad boende om du blir antagen.

Bandygymnasiet är en förutsättning till att vi kan lyfta bandyn
till en ytterligare 
högre nivå i idrottssverige!

Kul fakta

Säsongen 21/22 spelade hela 47 st av våra "gamla" elever i Elitserien. De fanns representerade i flera olika lag men alla har de gått via Edsbyns bandygymnasium! 

Utmärkelser

Säsong 2019/20 utnämndes våra elever på Edsbyns bandygymnasium till Årets pojkspelare och Årets junior.  Även Årets komet Oscar Vikblad är en gammal elev på vårt bandygymnasium. Jättekul och stort grattis Rasmus, Jesper och Oscar!

VOXGYM segrare i Skol-SM!

Voxnadalens gymnasium kammade hem segern i Skol-SM 2018 mot Birger Sjöberg gymnasiet i Vänersborg. Bra jobbat killar!!