Barn- och fritidsprogrammet

BARN- OCH FRITIDSPROGRAMMET

Vill du arbeta med människor?

Är du intresserad av friskvård och hälsa? Vill du leda och hjälpa andra att utvecklas samt kombinera teori och praktik under din studietid?

Då är Barn- och fritidsprogrammet ett program för dig! Programmet är en yrkesutbildning men med möjlighet till högskolebehörighet. Utbildningen är en utmärkt grund för dig som i din framtida yrkesroll vill arbeta med människor och leder till yrkesutgångar som elevassistent, barnskötare, stöd och service inom funktionshinderområdet eller som personal på en idrotts- och fritidsanläggning.

Utveckla dig som ledare

Utbildningen lägger stort fokus på att utveckla dig som ledare.
Efter avslutade gymnasiestudier är du väl förberedd att arbeta inom din yrkesutgång men har även möjlighet att studera vidare. Tidigare elever har valt att läsa vidare till bland annat lärare, förskollärare, fritidspedagog, polis, psykolog, sjuksköterska, socionom, hälsopedagog, personlig tränare, sjukgymnast och militära utbildningar.

Vi är Voxgym

Vill du veta mer om Barn- och fritidsprogrammet på Voxgym så titta gärna på programpresentationen nedan som visar mer vilka ämnen du läser, våra inriktningar, vilka programmålen är och hur du kan gå vidare efter gymnasietiden.

Läs mer

Mer information om Barn- och Fritidsprogrammet hittar du på Skolverkets hemsida.

Våra 2 inriktningar

Fritid och hälsa
Inriktningen ger kunskaper om människors fritid, fritids- och friskvårdsverksamheter samt om människors hälsa och levnadsvanor.

Pedagogiskt och socialt arbete
Inriktningen fokuserar på kunskaper om människors utveckling. Du får insikt och förståelse att leda, möta och ge stöd utifrån människors behov.

-Anledningen till att jag valde Barn- och fritidsprogrammet är att jag tycker om att jobba med människor. Vi lär oss hur man jobbar med både vuxna och barn, hur man blir en bra ledare helt enkelt. I framtiden siktar jag på att läsa vidare till sjukgymnast.

Voxgym är en bra skola som jag skulle rekommendera till andra. Alla på skolan gör sitt bästa för att vi elever ska nå målet och ta examen och min klass är fantastisk, vi hjälper varandra och har roligt!

Adnan Ziad Neaimi, BF19