BARN- OCH FRITIDSPROGRAMMET

Vill du arbeta med människor?

Är du intresserad av friskvård och hälsa? Vill du leda och hjälpa andra att utvecklas samt kombinera teori och praktik under din studietid?

Då är Barn- och fritidsprogrammet ett program för dig! Programmet är en yrkesutbildning men med möjlighet till högskolebehörighet. Utbildningen är en utmärkt grund för dig som i din framtida yrkesroll vill arbeta med människor och leder till yrkesutgångar som elevassistent, barnskötare, stöd och service inom funktionshinderområdet eller som personal på en idrotts- och fritidsanläggning.

Utveckla dig som ledare

Utbildningen lägger stort fokus på att utveckla dig som ledare.
Efter avslutade gymnasiestudier är du väl förberedd att arbeta inom din yrkesutgång men har även möjlighet att studera vidare. Tidigare elever har valt att läsa vidare till bland annat lärare, förskollärare, fritidspedagog, polis, psykolog, sjuksköterska, socionom, hälsopedagog, personlig tränare, sjukgymnast och militära utbildningar.

Vi är Voxgym

Vill du veta mer om Barn- och fritidsprogrammet på Voxgym så titta gärna på programpresentationen nedan som visar mer vilka ämnen du läser, våra inriktningar, vilka programmålen är och hur du kan gå vidare efter gymnasietiden.

Läs mer

Mer information om Barn- och Fritidsprogrammet hittar du på Skolverkets hemsida.

Våra inriktningar

Fritid och hälsa
Inriktningen ger kunskaper om människors fritid, fritids- och friskvårdsverksamheter samt om människors hälsa och levnadsvanor.

Pedagogiskt och socialt arbete
Inriktningen fokuserar på kunskaper om människors utveckling. Du får insikt och förståelse att leda, möta och ge stöd utifrån människors behov.

- Anledningen till att jag valde Barn- och Fritidsprogrammet var för att jag vill jobba med barn och människor, kanske som idrottslärare? Jag valde också Voxgym´s bandygymnasium där det är bra träning och man utvecklas mycket! Jag funderade på att flytta från Edsbyn men kom fram till att jag trivs bäst här i Byn och här har jag alla mina kompisar också. BF var rätt val för mig och vi jobbar bla med nya, roliga ämnen som Hälsopedagogik, Lärande och utveckling och Människors miljöer på ett varierat sätt.

Jag hade hört att Voxgym är en bra skola med trevliga elever och lärare och det stämmer! Jag trivs i klassen och lärarna är väldigt snälla och engagerade. Eftersom skolan är liten så hittar man lätt och lokalerna är bra!                                                                                                                                        Melinda Altberg, BF22