Aktivitetsdag ht-22

Den roliga Aktivitetsdagen som Voxgym alltid anordnar under Folkhälsoveckan blev även denna gång en succé! Dagen började med en uppvärmande Skoljogg och därefter följde en rad aktiviteter såsom skruvdragning, gå-på-tid, rockringsstafett, pilkastning, sär-skrivning, fyll-vattenflaskan-stafett, gissa länder mm, mm. Elevernas deltagande och resultat har sammanförts och resultatet blev att klass TE20 segrade. Stort grattis till er!

Skolval

Voxgym har haft skolval och SA20 var valförättare. Passande nog anordnades valdebatt här på skolan strax innan valet då partier på kommunnivå fick berätta vad de tyckte i frågor som eleverna ställde. Valresultatet kommer att tillkännages måndag 12 september.

Samarbete Voxgym - Mtek Industry

Voxgym och Teknikprogrammet har i flera år samarbetat med det snabbväxande mjukvaruföretaget Mtek Industry i Alfta. Flera av våra "gamla" elever jobbar idag på företaget, en del har gått via Tekniksprånget, bla Isa och Adam. Du kan läsa mer om deras väg till arbete samt om Tekniksprånget här.

Smoothie

Vill ni göra den goda smoothien från Aktivitetsdagen igen? Här har ni receptet;

1 päron
1 kiwi
1 näve spenat
ca 1 cm ingefära
2 dl äppeljucie

Mixa och njut!!
UF-företag vidare

Två av UF-företagen på Voxnadalens gymnasium har tagit sig vidare och får i och med det pitcha sina affärsidéer inför en jury på den regionala mässan i Söderhamn den 19 mars!

Dessa företag är Barnens Framtid UF med VD Emma Hedström tillika ekonomiansvarig, Oskar Bucht, försäljningschef samt Anna Ungman Swessar produktion- och marknadsföringsansvarig. Även Novo UF med VD Nathalie Karsbo, administratör Emil Forsblom, säljare Herman Gradin och ekonomiansvarig Alicia Eriksson har gått vidare.

I år är det 340 UF-företag i Gävleborg och av dessa är alltså två UF-företag från VOXGYM på topp fjorton, bra jobbat!! Dessutom har Oskar Bucht kvalat in till bästa säljare.