Certifierat Teknikcollege

Både vårt Teknikprogram och vårt Industritekniska program är knutet till Teknikcollege Hälsingland.

Vad är teknikcollege?

Teknikcollege är en kvalitetsstämpel på utbildningar där kommuner, utbildningsanordnare och företag samarbetar för att öka attraktionskraften och kvaliteten på tekniskt inriktade utbildningar.

Tack vare ett bra samarbete med företag i regionen så kan innehållet i utbildningarna utformas så att de passar näringslivets framtida behov inom branschen.
Teknik- och industriföretag har tagit fram åtta kvalitetskriterier samt granskat och kvalitetssäkrat utbildningar som är teknikcollegecertifierade.

Isa och Adam tog Tekniksprånget från Voxgym in på MTEK - fick jobb direkt!

“Utan Tekniksprånget hade jag inte suttit här”, säger Isa Bomark, 19 år. Hon fick fast jobb på MTEK direkt efter sin praktik via Tekniksprånget. Detsamma gäller för Adam Elfsborg, 19 år. “Jag älskar programmering och jag ville få jobb där man har kul. Den kombinationen finns här. Jag gjorde min praktik via Tekniksprånget och fick fast jobb på MTEK direkt efteråt”.

Både Isa och Adam har gått Voxgyms Teknikprogram. Voxgym samarbetar med snabbväxande mjukvaruföretaget MTEK i Alfta. En del av lektionerna hålls på företaget, som har kunder över hela världen. Adam visste tidigt att han ville söka sig till MTEK efter studenten. Isa var mer tveksam. “Jag ville egentligen inte jobba med programmering. Det var för tråkigt, helt enkelt”, säger Isa med ett leende. Där var Tekniksprånget en stor hjälp. “När jag väl började på MTEK såg jag att det var extremt annorlunda än i skolan. Det var komplext och den utmaningen måste jag ha. Nu har jag aldrig tråkigt på jobbet".

Tekniksprånget är ett program för elever som läst Naturvetenskaps- eller Teknikprogrammet på gymnasiet men ännu inte fyllt 21 år. Genom ett samarbete mellan arbetsgivare och regeringen kan dessa personer erbjudas 4 månaders praktik med lön, för att praktikanten ska få prova på ett jobb och samtidigt ges chansen att visa upp sig för sin blivande arbetsgivare.

“Även om jag visste att jag velat jobba med utveckling har Tekniksprånget varit ett sätt att prova på ett yrke och sedan ha chansen att få jobb direkt”, säger Adam Elfsborg.  

Både Isa och Adam är supernöjda med omhändertagandet på MTEK. ”Alla hjälper alla och även om jag är yngst så kommer rutinerade och äldre till mig och frågar om råd. Det är så prestigelöst”, säger Isa. Adam fortsätter; “Jag möttes av fantastiska och underbara människor. Det är en skönt avslappnad stämning på MTEK”.

Är du också intresserad av Tekniksprånget och MTEK? Läs mer här.