EKONOMIPROGRAMMET

Vill du bli diplomerad gymnasieekonom? 

Är du intresserad av ekonomi och entreprenörskap? Vill du starta ett UF-företag (Ung företagsamhet)?

Då är Ekonomiprogrammet ett bra val för dig. Programmet är högskoleförberedande och ger dig en bred grund att stå på. Under studietiden får du utveckla dina kunskaper i samhällsekonomi, företagsekonomi, entreprenörskap och juridik. Du får också lära dig mer om hur människor tänker, känner och handlar. Dessa kunskaper är viktiga förutsättningar vid beslut och bedömningar inom både ekonomi och juridik.

När du väljer vår Ekonomiinriktning kan du bli Diplomerad gymnasieekonom.

Vi är Voxgym

Vill du veta mer om Ekonomiprogrammet på Voxgym så titta gärna på programpresentationen nedan som visar mer om vilka ämnen du läser, vilka programmålen är, hur du kan gå vidare efter gymnasietiden samt lite om UF-företagande.

Läs mer

Mer information om Ekonomiprogrammet hittar du på Skolverkets hemsida.

Våra inriktningar

Ekonomi
Här får du grundläggande ekonomikunskaper och kunnande för att kunna starta eget företag.

Vår Profil;

Diplomerad gymnasieekonom

Juridik
Här får du kunskaper inom juridik samt juridiska metoder.


-Jag valde Voxgym och Ekonomiprogrammet för jag ville gå en högskoleförberedande gymnasieutbildning och spela bandy samtidigt. Jag flyttade hit hela vägen från Norge, vilket var en omställning men jag har blivit väl mottagen och det är bra sammanhållning i klassen. Lärarna ser till att alla får den hjälp de behöver, lokalerna är fina och skolan är superbra!

På Ekonomiprogrammet läser vi bla Företagsekonomi och Juridik. Jag gillar framförallt Företagsekonomi eftersom det är helt nytt och intressant. Sedan ser jag särskilt fram emot att starta eget UF-företag i årskurs 3!

                                                                     Tyler Kindler Myrmo, EK22