EKONOMIPROGRAMMET

EKONOMIPROGRAMMET

Vill du bli diplomerad gymnasieekonom? 

Är du intresserad av ekonomi och entreprenörskap? Vill du starta ett UF-företag (Ung företagsamhet)?

Då är Ekonomiprogrammet ett bra val för dig. Programmet är högskoleförberedande och ger dig en bred grund att stå på. Under studietiden får du utveckla dina kunskaper i samhällsekonomi, företagsekonomi, entreprenörskap och juridik. Du får också lära dig mer om hur människor tänker, känner och handlar. Dessa kunskaper är viktiga förutsättningar vid beslut och bedömningar inom både ekonomi och juridik.

När du väljer vårt ekonomiprogram kan du bli Diplomerad gymnasieekonom.

Vi är Voxgym

Vill du veta mer om Ekonomiprogrammet på Voxgym så titta gärna på programpresentationen nedan som visar mer om vilka ämnen du läser, vilka programmålen är, hur du kan gå vidare efter gymnasietiden samt lite om UF-företagande.

Läs mer

Mer information om Ekonomiprogrammet hittar du på Skolverkets hemsida.

Vår inriktning

Ekonomi
Här får du grundläggande ekonomikunskaper och kunnande för att kunna starta eget företag.

Vår Profil: Juridik
Här på Voxgym har vi profilen Juridik där du får sätta dig in i hur det svenska rättssystemet fungerar i ett demokratiskt samhälle. 

-Jag kommer från Oslo men valde Voxgym och ekonomiprogrammet för att jag ville utvecklas som

bandyspelare samtidigt som jag studerar på ett bra, högskoleförberedande program, och så jag gillar ekonomi och lagar som vi jobbar mycket med. Nästa år i åk 3, kommer vi att få driva egna UF-företag och det ser jag fram emot!


Efter gymnasiet kommer jag definitivt att plugga vidare men jag vet inte än vad jag vill jobba med i framtiden, kanske som projektledare?

Sander Aspelund, EK19