TEKNIKPROGRAMMET

Vill du vara en del av framtidens teknikutveckling?

Vill du arbeta som ingenjör? Kanske med design och konstruktion, programmering eller filmproduktion? Känner du dig lockad av en bred teknisk utbildning?

Ja, då har vi två inriktningar på vårt högskoleförberedande teknikprogram som kan passa dig! Teknikprogrammet handlar om gårdagens, dagens och framtidens teknik och behövs inom alla områden i bygget av framtidens hållbara samhälle. Det innebär att kreativitet och entreprenörsanda är en viktig del i utbildningen. Programmet är en del av Teknikcollege Hälsingland vilket innebär att vi samarbetar med de lokala företagen för att göra utbildningen så verklighetsförankrad som möjligt.

Teknikprogrammet har dessutom ett spännande samarbete med MTEK Industry i Alfta. Där får du som elev lära dig om de olika delarna i produktionsprocessen, effektivisering och kvalitetsarbete samt grundläggande mjukvaruutveckling.


Vi är Voxgym

Vill du veta mer om Teknikprogrammet på Voxgym så titta gärna på programpresentationen nedan som visar mer vilka ämnen du läser, våra inriktningar, vilka programmålen är och hur du kan gå vidare efter gymnasietiden och vara en del av framtidens utveckling.

Läs mer

Mer information om Teknikprogrammet hittar du på Skolverkets hemsida.

Våra 2 inriktningar

Teknikvetenskap
Här får du fördjupande kunskaper om teknik, matematik och fysik. Inriktningen ger dig en breddad behörighet till fortsatta studier.

Informations- och medieteknik 
Inriktningen ger dig kunskaper och färdigheter inom informations-, kommunikations- och medieteknik. Du kommer bland annat att läsa kurser inom digital media, programmering och webbutveckling.

-Vi gillar Teknikprogrammet och Voxgym, men Teknikprogrammet var inte ett självklart val för oss från början. Det var efter att vi besökt skolans Öppet hus som vi bestämde oss. Jag har alltid gillat matematik, säger Ella men jag tycker att alla kurser vi läser på Teknikprogrammet är intressanta. Jag siktar på att bli matematiklärare i framtiden.

-Jag har ingen aning om vad jag vill jobba med efter gymnasiet, säger Leija men därför har Teknikprogrammet varit bra för det ger mig en bred utbildning så jag kan söka vidare så småningom när jag vet vad jag vill bli.

Vi rekommenderar verkligen Voxgym för det är en lagom stor skola med väldigt mysig känsla. Lärarna är jättebra och bryr sig om oss och vill att vi ska utvecklas på bästa sätt!                                                       Ella Sandberg och Leija Magnusson, TE20