TEKNIKPROGRAMMET

Vill du vara en del av framtidens teknikutveckling?

Vill du arbeta som ingenjör? Kanske med design och konstruktion, programmering eller filmproduktion? Känner du dig lockad av en bred teknisk utbildning?

Ja, då har vi två inriktningar på vårt högskoleförberedande teknikprogram som kan passa dig! Teknikprogrammet handlar om gårdagens, dagens och framtidens teknik och behövs inom alla områden i bygget av framtidens hållbara samhälle. Det innebär att kreativitet och entreprenörsanda är en viktig del i utbildningen. Programmet är en del av Teknikcollege Hälsingland vilket innebär att vi samarbetar med de lokala företagen för att göra utbildningen så verklighetsförankrad som möjligt.

Teknikprogrammet har dessutom ett spännande samarbete med MTEK Industry i Alfta. Där får du som elev lära dig om de olika delarna i produktionsprocessen, effektivisering och kvalitetsarbete samt grundläggande mjukvaruutveckling.


Vi är Voxgym

Vill du veta mer om Teknikprogrammet på Voxgym så titta gärna på programpresentationen nedan som visar mer vilka ämnen du läser, våra inriktningar, vilka programmålen är och hur du kan gå vidare efter gymnasietiden och vara en del av framtidens utveckling.

Läs mer

Mer information om Teknikprogrammet hittar du på Skolverkets hemsida.

Våra 2 inriktningar

Teknikvetenskap
Här får du fördjupande kunskaper om teknik, matematik och fysik. Inriktningen ger dig en breddad behörighet till fortsatta studier.

Informations- och medieteknik 
Inriktningen ger dig kunskaper och färdigheter inom informations-, kommunikations- och medieteknik. Du kommer bland annat att läsa kurser inom digital media, programmering och webbutveckling.

-Jag rekommenderar verkligen Teknikprogrammet och Voxgym till de som vill vara en del av framtidens teknikutveckling, tycker matte är okej och vill ha möjlighet att kunna välja mellan arbete eller att plugga vidare efter gymnasiet. Det finns så många yrkesutgångar att välja bland så det är nästan lättare att säga vad man inte kan bli! Det jag tycker har varit roligast med Teknikprogrammet hittills är att det inte finns några gränser för kreativitet.

Jag gillar också Voxgym för det är en bra och trivsam skola. Vi har relativt små klasser vilket gör att lärarna kan hjälpa oss mer så vi lyckas med våra studier. Jag trivs jättebra!                                                                                          Oline Hansson i TE22