Nu har Voxgym kört distansundervisning i två veckor och det fungerar bra. Elevhälsan tar successivt kontakt med alla våra elever, en och en för att höra hur de tycker att det går att sitta hemma och studera på distans. De allra flesta är positiva och säge

Läs mer

Distansundervisningen fortsätter och vi får frågor

Nu har Voxgym kört distansundervisning i två veckor och det fungerar bra. Elevhälsan tar successivt kontakt med alla våra elever, en och en för att höra hur de tycker att det går att sitta hemma och studera på distans. De allra flesta är positiva och säger att det går bra. De flesta frågor vi får är från årskurs treor kring studenten förståeligt nog. Tyvärr kan vi inte ge några klara besked om hur det ser ut då.

Det vi vet i dag är att skolans lokaler är stängda tom 9 april och att vi fram tills dess praktiserar distansundervisning. Vi vet inget i dagsläget om varken bal eller studenten. Vi följer noga den rådande samhällsutvecklingen och Folkhälsomyndighetens rekommendationer. Om situationen förändras och vi får ytterligare information så publicerar vi den här på hemsidan direkt. 

Under tiden är det viktigt att vi tar hand om varandra och oss själva på bästa sätt. Var noga med handhygien och framför allt, stanna hemma om du känner dig sjuk!

Är man hemmavid mycket nu så kan det ändå vara bra att försöka upprätthålla så mycket som möjligt av sina normala rutiner (förutsatt att man är frisk), som tex att ställa väckarklockan i vanlig tid, klä på sig och äta sin frukost innan lektionerna börjar. Var noga med att ta lite rörelsepauser mellan lektionerna som om du skulle ha bytt klassrum. Ät näringsriktiga luncher, och passa gärna på att gå ut i friska luften en stund om du har möjlighet. Att så långt som möjligt upprätthålla sina normala rutiner är bra för oss liksom allt som stärker vårt immunförsvar. Var rädda om er!