STORT GRATTIS          TILL FANTASIERNAS TRÄDGÅRD  av Elin Ottosson   Juryns motivering: Fantasiernas trädgård är fylld av detaljerade beskrivningar hur huvudpersonen up

Läs mer

SKRIV I VÅRA ORD

           STORT GRATTIS    
     TILL
FANTASIERNAS TRÄDGÅRD 
av Elin Ottosson
 

Juryns motivering:
Fantasiernas trädgård är fylld av detaljerade beskrivningar hur huvudpersonen upplever stämningen i trädgården där hen ska sitta i ett möte med andra människor. “Stämningen i starten är lika stel som ett par hårt tvättade jeans.” Huvudkaraktärens sätt att känna in sin miljö blir så tydlig så att läsaren nästan kan ta på situationen.  

På ett målande sätt får vi ta del av den yttre fantastiska miljön med ett mörkare inre. “Idag är vädret dessutom passande nog lika ruggig som min själ.” Under mötet ska de närvarande med hjälp av fantasin ta sig vidare från sina invanda tankemönster genom att tillsammans improvisera fram en berättelse. 

Fantasiernas trädgård är en välskriven text med ett rikt och nyanserat språk! De olika delarna som skulle finnas med är sammanvävda på ett naturligt sätt och berättelsen följer därmed en röd tråd. Den tar avstamp i meningen “Det kan inte vara omöjligt att flyga” och det kan man säga blir andemeningen i berättelsen. 
I fantasiernas trädgård får vi ta del av så många ord som gör att vi kan känna både den fysiska och den inre stämningen, i trädgården och i den berättelse de skapar.

Elins berättelse finns att läsa här: Fantasiernas trädgård 

Presentkort hos lokala handlare skickas hem till dig, Elin! 
                                         Stort Grattis!