Tio elever ur skolans FN-grupp har under hösten arbetat hårt för att samla pengar till behövande barn på olika barnhem i Bloemfontein i Sydafrika. Insamlingen gick väldigt bra genom ett stort stöd hos både invånare och företagare i Ovanåkers kommun. Stort

Läs mer

Sydafrika 2018

Tio elever ur skolans FN-grupp har under hösten arbetat hårt för att samla pengar till behövande barn på olika barnhem i Bloemfontein i Sydafrika. Insamlingen gick väldigt bra genom ett stort stöd hos både invånare och företagare i Ovanåkers kommun. Stort tack till alla ni som har bidragit!

Den 17 oktober var det sedan dags att lämna ett höstlikt Sverige och bege sig till Sydafrika, en lång resa som gick alldeles bra. Väl på plats användes de insamlade pengarna till att handla mat, kläder, skolmaterial, leksaker och mycket annat som barnhemmen var i behov av. Resan innefattade, förutom besök på barnhem, även besök på vår partnerskola på plats, Tsotsoletso high school och Kgato primary school. Det var ett digert program med tidig start och sena kvällar varje dag. Intrycken var många för våra elever och alla möten var väldigt känslosamma.

Resan avslutades i Johannesburg med besök i kåkstäder som Soweto men även olika museum som Mandela House, Hector Peiterson museum och Apartheid museum innan eleverna åkte hem till Sverige igen, väldigt många erfarenheter rikare!