I slutet av oktober reste fem elever från skolans FN-grupp och deras lärare Marita och Annika till Sydafrika. Där besökte de bland annat Apartheidmuseet, Mandelahouse och en kåkstad. De tillbringade också tid tillsamans med elever och lärare på vår partne

Läs mer

Sydafrikaresan 2017

I slutet av oktober reste fem elever från skolans FN-grupp och deras lärare Marita och Annika till Sydafrika. Där besökte de bland annat Apartheidmuseet, Mandelahouse och en kåkstad. De tillbringade också tid tillsamans med elever och lärare på vår partnerskola Tsoseletso high school.

Inför resan hade Lovisa, Matilda, Fanny, Agnes och Julia samlat in ca 30 000 kr. Pengarna hade skänkts av företag och privatpersoner till behövande barn i Sydafrika. Väl på plats besöktes ett flertal barnhem bland annat ett för autistiska barn och tjejerna delade ut skolmaterial, leksaker, handdukar, toalettartiklar, sängkläder och till och med mat. Behoven var stora.

Det var en innehållsrik resa full av intryck och känsloyttringar. Väldigt berikande tyckte tjejerna som för alltid kommer att minnas denna resa.

Resan avslutades med ett safaribesök där de fick uppleva några av Afrikas vilda djur i deras naturliga miljö, häftigt.