Call me by your Name av André Aicman “Sjuttonårige Elios pappa är professor i filosofi och varje sommar bjuder han in en ung forskare till familjens sommarhus vid den italienska rivieran för att bo och arbeta där under sex veckor. Sommarens gäst heter Ol

Läs mer

TIPS PÅ SOMMARLÄSNING!

Call me by your Name
av André Aicman

“Sjuttonårige Elios pappa är professor i filosofi och varje sommar bjuder han in en ung forskare till familjens sommarhus vid den italienska rivieran för att bo och arbeta där under sex veckor. Sommarens gäst heter Oliver, en attraktiv och världsvan amerikan i tjugofemårsåldern. Trots att Elio först uppfattar Oliver som ytlig och onåbar, dras han motståndslöst till honom och snart har en laddad kärleksaffär tagit sin början.” (Adlibris. https://www.adlibris.com/se/bok/call-me-by-your-name Hämtad: 2020-06-11)

Finns också en fristående fortsättning som heter Hitta mig.

Call me by your Name finns också som film.

Du kan låna boken på Edsbyns och Alftas bibliotek och du kan även låna den som e-bok.


 

Pojken som följer sin skugga  
av Kadir Meral

“I Pojken som följer sin skugga träffar vi tonårskillen Memo som flyttar från en kurdisk by till förortens segregation utanför Göteborg. Föräldrarna som är analfabeter har stora förväntningar på sin äldsta son, de vill att han ska läsa på universitet och sedan gifta sig med en flicka från sin hemby. Men från och med dagen då Memo kommer in på universitetet tar hans liv en ny riktning. Han tar till sig allt mer av svenska normer, värderingar och livsstilar, och han blir också förälskad i den svenska tjejen Amanda. Föräldrarna anklagar honom för att överge sin kultur, vännerna från orten vänder honom ryggen och kallar honom svikare. Memo slits mellan förorten och universitetsvärlden och mellan familjens krav och sin egen vilja. Men en dag ställer hans pappa ett ultimatum – Memo måste välja mellan flickvännen Amanda och familjen. Han vill inte välja, men vad händer om han går emot sin familj?” (Adlibris. https://www.adlibris.com/se/bok/pojken-som-foljer-sin-skugga- Hämtad: 2020-06-11)

Boken finns att låna på Edsbyns och Alftas bibliotek.

Den finns också att ladda ned som ljudbok och e-bok i HelGe-biblioteken.


 

Flickan på hotellet
av Katarina Wennstam

" `Jag tittade på texten under Instagrambilden. Andra hade redan fyllt på med symboler, brustna hjärtan och tårar. Var hon död? Det kändes bisarrt, helt ja, faktiskt omöjligt att förstå. Hon såg så levande ut.´
En kväll råkar Alex höra något hon inte kan släppa. En ung tjej har hittats död. Strypt på ett hotellrum i Alex egen stadsdel. Vem var tjejen? Vem gör en sådan sak? Tillsammans med sina vänner Charlie och Bianca börjar hon söka svar på nätet och sociala medier. Plötsligt är de farligt nära en misstänkt. En totalt samvetslös person som inte verkar tveka att göra om sitt brott.”
(Adlibris.https://www.adlibris.com/se/bok/flickan-pa-hotellet- Hämtad: 2020-06-11)

Boken finns att ladda hem som e-bok på HelGe-biblioteken. https://www.helgebiblioteken.se/web/arena

Pojken under bron är ett annat tips av författaren Katarina Wennstam.

Den finns också att ladda hem som e-bok! 
https://www.helgebiblioteken.se/web/arena


ETT SKÖNT SOMMARLOV ÖNSKAR VI FRÅN SKOLANS BIBLIOTEK!

Rawda och Anette