FN-organet Unesco beslutade 1995 att 23 april skulle bli hela världens festdag där man firar böcker, författare, läsning och värnar om upphovsrätt och människors fria tillgång till information.  "På Världsbokdagen den 23 april uppmärksammar Unesco b

Läs mer

VÄRLDSBOKDAGEN 2019

FN-organet Unesco beslutade 1995 att 23 april skulle bli hela världens festdag där man firar böcker, författare, läsning och värnar om upphovsrätt och människors fria tillgång till information. 

"På Världsbokdagen den 23 april uppmärksammar Unesco böckers, författares och upphovsrättens betydelse för att sprida idéer och kunskap och för att bidra till förståelse och tolerans mellan människor. Böcker är ett av våra allra mest effektiva verktyg för att arbeta för fattigdomsbekämpning och fredsbyggande, och målet med Världsbokdagen är att uppmuntra författare och kämpa mot analfabetism." 
(Svenska Unescorådet. Världsbokdagen. Unesco.se. www.unesco.se/varldsbokdagen/. 2015-04-23. Hämtad: 2019-04-02.) 

Vi på Voxnadalens gymnasium vill också fira Världsbokdagen! Den 23 april har vi påskov så vi firar redan skärtorsdagen den 18 april.

VÄRLDSBOKDAGEN DEN 18 APRIL PÅ VOXNADALENS GYMNASIUM

LITTERATURQUIZ i hela skolbyggnaden

Du kan vinna biocheckar eller köpmannacheckar!

Vem gör frågorna? Ni elever gör dem! En fråga från varje klass lämnas in/skickas in till Anette eller Rawda på biblioteket senast den 15 april. (anette.lindblom@vox.ovanaker.se)

Det ska vara alternativfrågor (1,X,2) och handla om litteratur från hela världen. Exempel: “I vilken bok heter huvudpersonen….”, “Vilken av följande författare har fått nobelpriset i litteratur?”, “Vad betyder Manga?” osv.