I DAG FIRAR VI ORDET!!!! FN-organet Unesco beslutade 1995 att 23 april skulle bli hela världens festdag där man firar böcker, författare, läsning och värnar om upphovsrätt och människors fria tillgång till information.  "På Världsbokdagen den 23 ap

Läs mer

VÄRLDSBOKDAGEN 23 APRIL!!!

I DAG FIRAR VI ORDET!!!!

FN-organet Unesco beslutade 1995 att 23 april skulle bli hela världens festdag där man firar böcker, författare, läsning och värnar om upphovsrätt och människors fria tillgång till information. 

"På Världsbokdagen den 23 april uppmärksammar Unesco böckers, författares och upphovsrättens betydelse för att sprida idéer och kunskap och för att bidra till förståelse och tolerans mellan människor. Böcker är ett av våra allra mest effektiva verktyg för att arbeta för fattigdomsbekämpning och fredsbyggande, och målet med Världsbokdagen är att uppmuntra författare och kämpa mot analfabetism." 

BOKTIPS!!!

GÅ GÄRNA IN I KOMMENTARSFÄLTET OCH LÄMNA DINA BOKTIPS!!!

HÅLL UTKIK EFTER BOKTIPS HÄR PÅ HEMSIDAN IDAG OCH ANDRA DAGAR!!!

Bibliotekets fösta boktips idag är Bli kvar av Maja Hjertzell. 

Lukas har känt Sophie länge. De har varit bästa kompisar sedan de var barn. Nu ska hon flytta till Göteborg och plugga efter gymnasiet. Kvällen innan hon ska åka blir de äntligen tillsammans! Som han har längtat efter det!

Lukas kompis Daniel, som också har varit tillsammans med Sophie, har flyttat från den lilla orten. Nu blir det bara Lukas kvar. Är det fel att vilja stanna kvar? Hur ska det bli med Daniel nu, när Lukas har brutit ett löfte? Kommer det att hålla mellan Sophie och Lukas?

Boken Bli kvar finns att låna på biblioteket och den finns även som e-bok i Helge.Bibliotekets andra boktips idag!

Hejdå, vi ses väl? av Linda Åkerström

Det är sommaren efter studenten och Nora har fått jobb åtta veckor på Breviks östras hemtjänstgrupp. Hon gick vård på gymnasiet för det var vad mamma sa var bra att göra för att få jobb. Egentligen ville Nora går estet. Men hon har hela sitt liv fått höra att rita det är inget riktigt jobb.

I hemlighet har Nora sökt in på en konstskola men det har hon inte berättat för någon. Hon lär känna Klara, den gamla bildläraren, som tecknar mycket. Ska Nora någonsin våga göra det hon egentligen vill?

Leo har alltid funnits där. Ofta umgås de på kvällarna Leo lagar mat och de badar. Men är det mer än vänskap hon plötsligt känner för Leo? 

Hör av dig till oss på skolbiblioteket om du letar någon bok, vill låna eller ha boktips! Maila eller ring!

anette.lindblom@vox.ovanaker.se
070-6711018